Jenkkisängyt

 

Verkkokaupastamme on tilattavissa monipuolinen valikoima jenkkisänkyjä. Sänkyjä löytyy erivärisillä kankailla verhoiltuina, joten kotiin löytyy varmasti sinne sopiva sänky. Leveyksiäkin jenkkisängyistä on mukavasti, sillä sänkyjä on aina 120 cm kokoisista 160 cm kokoisiin. Lisäksi erikoisuutena on myös upea 220 cm leveä pyöreä jenkkisänky! Osaan sängyistä saa valita itse petauspatjan, jolloin jenkkisängystä saa kovuudeltaan itselleen sopivan. Tutustu laajaan jenkkisänkyjen valikoimaan verkkokaupassamme tai Kauhajoen myymälässämme. Kotiinkuljetamme edullisesti ympäri Suomen!

 

Lue vinkkejä sopivan sängyn valitsemiseen blogistamme:

Jenkkisängyistä usein kysyttyä:

 

Mikä on jenkkisänky?

Jenkkisängyssä on alarunko, jonka päällä on vielä erillinen joustinpatja tai vaahtomuovipatja, jonka päällä pidetään vielä ohuempaa petauspatjaa. Jenkkisänky on siis tällainen kokonaisuus, jossa on sekä jalallinen alarunko että patja petauspatjoineen.


Mikä on hyvä jenkkisänky?

Hyvän jenkkisängyn tunnistaminen riippuu useista tekijöistä, kuten mukavuudesta, tukevuudesta, kestävyydestä ja omista henkilökohtaisista tarpeista. Hyvä jenkkisänky tarjoaa riittävän tuen selälle ja nivelille, pitäen selkärangan neutraalissa asennossa. Se myös vähentää painepisteitä ja tarjoaa mukavan nukkumiskokemuksen.

 

Paras tapa löytää sopiva jenkkisänky on testata erilaisia malleja ja materiaaleja henkilökohtaisesti. Kiinnitä huomiota siihen, miltä jenkkisänky tuntuu maatessasi eri asennoissa ja kuinka hyvin se mukautuu kehoosi. Lisäksi harkitse jenkkisängyn laatua, materiaaleja, kestävyyttä ja mahdollisia takuita.

Lopullinen päätös perustuu omiin kokemuksiin ja mukavuuteen, joten ole avoin kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja ennen ostopäätöksen tekemistä.


Kannattaako ostaa jenkkisänky?

Mikäli haluat näyttävän ja runkosänkyä korkeamman sängyn on jenkkisänky erinomainen valinta. Sekä runkosängyistä että jenkkisängyistä löytyy hyviä ja laadukkaita vaihtoehtoja, jolloin kyse onkin enemmän makuasiasta ja omista mieltymyksistä.


Miten valita sopiva jenkkisänky?

Sopivan jenkkisängyn valinta riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä ja tarpeista. Harkitse nukkumisasentoasi, kehosi tuen tarpeita, mahdollisia selkä- tai nivelongelmia sekä budjettiasi. Testaa erilaisia jenkkisänkyjä ja ota aikaa löytääksesi sopiva. Mikäli tykkäät esimerkiksi nukkua kyljellään, on vyöhykejousitettu jenkkisänky hyvä valinta, sillä sen avulla hartiat pääsevät painumaan patjaan ja lantio saa tukea. Mikäli taas tykkäät jämäkästä sängystä, on honey pocket jousistollinen jenkkisänky oikea valinta. Myyjämme auttavat mielellään sopivan patjan valinnassa sekä myymälässämme, sähköpostitse että verkkokauppamme chatissä.

 

Mitä eroa on jenkkisängyllä ja runkopatjalla?

Jenkkisängyssä on alarunko, jonka päällä on vielä erillinen joustinpatja tai vaahtomuovipatja, jonka päällä pidetään vielä ohuempaa petauspatjaa. Jenkkisänky on siis tällainen kokonaisuus, jossa on sekä jalallinen alarunko että patja petauspatjoineen. Runkopatjasängyssä taas jousisto tai vaahtomuovisisus on jo tämän itse runko-osan sisällä, jolloin sen päällä käytetään enää petauspatjaa, ei esimerkiksi erillistä joustinpatjaa. Runkosängyssä jalat ovat suoraan kiinni tässä runko-osassa. Jenkkisänky on siis korkeampi ja useammasta osasta koostuva sänky.


Mistä tietää onko sänky liian kova?

Sängyn kovuus on hyvin henkilökohtainen asia, ja se riippuu yksilön mieltymyksistä ja nukkumistottumuksista. Kuitenkin on joitakin merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että sänky saattaa olla liian kova:

  • Selkä- tai nivelkipu: Jos heräät usein selkä- tai nivelkipuihin, se voi olla merkki siitä, että sänky ei tarjoa tarpeeksi pehmeyttä ja joustoa kehollesi.
  • Tunne epämukavuudesta: Jos tunnet olosi epämukavaksi tai levottomaksi sängyssä ja sinun on vaikea löytää mukava nukkumisasento, sänky saattaa olla liian kova.
  • Paineen kohdistuminen: Jos tunnet painetta tietyissä kehon osissa, kuten olkapäissä, lonkissa tai kyljissä, sänky voi olla liian kova ja aiheuttaa painepisteitä.
  • Huono verenkierto: Liian kova sänky voi rajoittaa verenkiertoa ja aiheuttaa tunnottomuutta tai pistelyä kehossasi.

Minkä kokoinen on queen size sänky?

Suomessa queen size kokoisella sängyllä tarkoitetaan yleisesti 160x200 cm kokoista sänkyä.


Milloin sänky pitää vaihtaa?

Sängyn vaihtamisen tarve riippuu useista tekijöistä, kuten sängyn iästä, käytöstä, mukavuudesta ja mieltymysten tai kehon tarpeiden muutoksista. Yleisesti ottaen on suositeltavaa harkita sängyn vaihtoa noin 7–10 vuoden välein, sillä tämän ajanjakson jälkeen sen tuki ja mukavuus saattavat heikentyä.

 

Lisäksi on muita merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että sänky on vaihdettava:

  • Sängyssä on näkyviä kuoppia tai lommoja, jotka eivät palaa alkuperäiseen muotoonsa.
  • Sängyssä on näkyviä vaurioita, kuten repeämiä tai vahingoittuneita jousia.
  • Sänky aiheuttaa selkäkipuja tai nivelongelmia nukkuessasi.
  • Sänky on menettänyt kimmoisuutensa ja tuntuu epämukavalta nukkuessasi.

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko