Runkopatjat

 

Verkkokaupassamme on erittäin laaja valikoima erilaisia, tukevia ja mukavia runkopatjasänkyjä. Patjoista löytyy myös runsaasti kokoja, aina 80 cm runkopatjasta 180 cm runkopatjaan. Jäykkyyksiäkin on erilaisia, todella jämäkkiä ja puolijämäkkiä. Lisäksi valikoimastamme löytyy runkopatjoja, joissa vain toinen puoli on todella jämäkkä ja toinen puolijämäkkä. Sellaiset sopivat esimerkiksi pariskunnille, joissa toinen osapuoli haluaa hieman kovemman ja toinen pehmeämmän sängyn. Lisää pehmeyttä tai jämäkkyyttä sänkyyn saa myös helposti petauspatjalla. Tilaa runkopatjasängyt edullisesti verkkokaupastamme tai tutustu niihin Kauhajoen myymälässämme!

 

Kysymyksiä runkopatjoista:

 

Mikä on runkopatja?

Runkopatjassa on verhoilukankaan sisäpuolella puinen runko, jonka sisältä löytyy jousisto tai vaahtomuovi sisus. Tämä kokonaisuus on verhoiltu usein huonekalukankaalla siistin näköiseksi kokonaisuudeksi ja runkopatjan alaosaan kiinnitetään esimerkiksi kiertämällä jalat. Runkopatja muodostaa jo itsessään sänky-kokonaisuuden.


Miten pestä runkopatja?

Näin puhdistat runkopatjan:

  1. Imuroi patja perusteellisesti pölystä, hiuksista ja muista irtonaisista roskista käyttämällä imurin tekstiili suulaketta.
  2. Käytä tahrojen poistamiseen tekstiilinpuhdistusainetta. Pyyhi tahraa aina sisällepäin, jotta ei levitä sitä laajemmalle alueelle. Ole varovainen, ettet kostuta patjaa liikaa, jotta sen sisus pysyy kuivana.
  3. Voit myös käyttää tekstiilien puhdistamiseen tarkoitettua höyrypuhdistinta, jos se on sopiva patjan materiaalille.
  4. Jos patjassa on hajuhaittoja, voit ripotella sen päälle ruokasoodaa ja antaa sen vaikuttaa jonkin aikaa ennen imurointia. Ruokasooda neutralisoi tehokkaasti hajuja.
  5. Petauspatjan ja petauspatjan suojan käyttäminen suojaa patjaa likaantumiselta ja helpottaa sen puhtaanapitoa.

Jos olet epävarma siitä, miten puhdistaa tiettyä patjamateriaalia tai jos sinulla on erityisiä puhdistustarpeita, harkitse ammattilaisen apua tai tarkista valmistajan ohjeet.


Voiko runkopatjan kääntää?

Runkopatjaa ei voi kääntää ylösalaisin, sillä toisella puolella sitä on pohjalaudoitus ja toisella puolella jousisto tai vaahtomuovi sisus. Osa runkopatjoista on valmistettu siten, että niissä on sisällä erillinen jousi- tai vaahtomuovikasetti, jonka voi myös kääntää ylösalaisin. Runkopatjaa voi kuitenkin kiertää niin, että vaihtaa pään päädyn välillä jalkojen puolelle ja päinvastoin.


Voiko runkopatjan päällisen pestä?

Runkopatjoissa on yleensä kiinteä verhoilu, jolloin sitä ei voi irrottaa ja pestä koneessa. Tahrojen puhdistamiseen suositellaan käytettävän tekstiilin puhdistusaineita ja tarvittaessa laajempaan puhdistamiseen voi käyttää höyrypesuria, kunhan se sopii sängyn verhoilulle. Tarkista tämä aina tuotteen tai valmistajan tiedoista. Huolehdi myös siitä, että sänky ei kastu sisältä, jotta se pysyy kuivana ja hyvänä.


Voiko runkopatjan päälle laittaa patjan?

Runkopatjan päällä suositellaan käytettävän petauspatjaa, joka tuo viimeistelyn sänkyyn ja suojaa runkopatjaa likaantumiselta. Esimerkiksi tavallista joustinpatjaa ei välttämättä ole suositeltavaa pitää runkopatjan päällä, sillä tällöin sängystä voi tulla todella pehmeä, kun kaksi jousistoa on päällekkäin. Jenkkisängyssä alarunko on usein jouseton, jolloin sängystä ei tule liian pehmeä, vaikka siinä onkin runko-osa ja joustinpatja päällekkäin.


Kauanko runkopatja kestää?

Runkopatjan kesto riippuu useista tekijöistä, kuten sen laadusta, käytöstä, hoidosta ja yksilöllisistä mieltymyksistä. Laadukas runkopatja, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista ja jota on asianmukaisesti hoidettu, voi kestää useita vuosia, jopa kymmenen vuotta.

 

Yleisesti ottaen runkopatjan odotetaan kestävän noin 7–10 vuotta, mutta tämä aikaväli voi vaihdella merkittävästi riippuen patjan laadusta ja siitä, kuinka hyvin sitä hoidetaan.

 

Lisäksi patjan käyttöikään voi vaikuttaa nukkujan paino, nukkumisasento, patjan säännöllinen puhdistus ja suojatoimenpiteet, kuten petauspatjan käyttö. Jos huomaat merkkejä patjan kulumisesta, epämukavuudesta tai muutoksista nukkumismukavuudessa, se voi olla merkki siitä, että on aika harkita uuden patjan hankkimista.


Kumpi on parempi, runkopatja vai jenkkisänky?

Runkopatja ja jenkkisänky ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, ja kumpi niistä on parempi, riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä, tarpeista ja budjetista. Runkopatja tarjoaa perinteisen usein matalamman vaihtoehdon, joka on yleensä edullisempi. Jenkkisänky puolestaan tarjoaa usein korkeamman ja näyttävämmän kokonaisuuden, kun alarunkojen päällä on vielä erillinen patja ja petauspatja. Kumpaankin näistä löytyy hyvin monenlaisia jousistoja moneen makuun, joten jokaiselle varmasti löytyy kummastakin sopiva vaihtoehto makuutuntumalta.


Voiko runkopatjan laittaa sänkyyn?

Runkopatjan voisi kyllä muuten laittaa sängyn runkoon, mutta sängyn runko on usein liian lyhyt tai kapea siihen, että joustamaton runkosänky sopisi sänkyyn, johon on tarkoitettu esimerkiksi joustinpatja tai vaahtomuovipatja.


Miten sijoitan sängyn makuuhuoneessa?

Sängyn sijoittamisessa makuuhuoneeseen kannattaa huomioida tilan koko, käyttötarkoitus ja henkilökohtaiset mieltymykset. Vältä sijoittamasta sänkyä suoraan ikkunoiden tai ovien eteen, jotta vältetään vetoisuus. Huomioi myös ilmankierto ja jätä riittävästi tilaa sängyn ympärille sinne menemistä ja pois tulemista varten. Kokeile erilaisia sijainteja löytääksesi parhaan vaihtoehdon. Tärkeintä on, että sänky tarjoaa mukavan ja toimivan nukkumisympäristön, joka sopii omiin tarpeisiisi ja luo rauhallisen tilan rentoutumiseen.

 

Lue vinkkejä sopivan sängyn valitsemiseen blogistamme:

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko